prinsjesdag en symboolpolitiek

Allerhande onderwerpen die niet eens met Peugeots te maken hoeven te hebben
Post Reply
PeterH
Posts: 136
Joined: 19 Apr 2022, 07:12

prinsjesdag en symboolpolitiek

Post by PeterH »

En daar gaan we weer, demissionair, maar nog wel effe snel proberen anderen hun hobby te dwarsbomen...

van de Bovag site:
CAMPERS & OLDTIMERS
Het kabinet slaagt er met deze rijksbegroting niet in een belangrijke slag te slaan richting een duurzaam wagenpark, maar lijkt zich vast te bijten in symbolische, weinig effectieve maatregelen. Zo heeft het aangekondigd rijdend erfgoed in Nederland aan te willen pakken door de vrijstelling voor oldtimers (40 jaar en ouder) vanaf 2028 te versoberen. Een eveneens aangekondigde afschaffing van het relatief gunstige MRB G3-tarief werkt zelfs averechts voor het milieu. Daarnaast is aangekondigd dat het kwarttarief dat geldt voor campers in de MRB per 2026 zal worden verhoogd tot een halftarief. In beide gevallen gaat het om voertuigen die relatief weinig kilometers maken en waar dus ook weinig (CO2-) winst te behalen valt. Daarnaast worden beide categorieën straks al eerlijker belast als betalen naar gebruik wordt ingevoerd. Nu tijdelijk een ander systeem optuigen dat binnen een paar jaar weer moet worden afgebroken, is niet verstandig en zal ook bij de Belastingdienst kostbare uitvoeringscapaciteit kosten.

Verleden jaar heeft de Belastingdienst nog aangegeven dat het laten vervallen van de oldtimer-vrijstelling een systeemvernieuwing vergt en daarom op korte termijn onuitvoerbaar is. BOVAG ziet liever dat er werk wordt gemaakt van de digitalisering van de BPM-aangifte. Dat is efficiënter voor ondernemers en consumenten en lost namelijk wél problemen op: de Belastingdienst kan hierdoor beter handhaven en fraude voorkomen.
RogerSch
Posts: 348
Joined: 02 Feb 2016, 19:31

Re: prinsjesdag en symboolpolitiek

Post by RogerSch »

Tja het geld moet ergens vandaan komen.....
Vroeger:
Peugeot 309 1.6 SR
Peugeot 306 1.6 Roland Garros
Peugeot 407 2.0 XS SW
Nu:
Hobby auto:Peugeot 205 1.9 CTI uit 1991. Kleur rood, 15 inch speedlines. Duo colour lederen bekleding.
304 Friesland
Posts: 1302
Joined: 02 Feb 2016, 17:39

Re: prinsjesdag en symboolpolitiek

Post by 304 Friesland »

Voor een groep Nederlanders de manier van vakantie vieren een mooi stuk duurder maken om daar die apen die door hebben dat het voor hun vakantie land is te kunnen betalen , het houd niet op , milieu zogenaamd ,ja aan het eind van het liedje komt het er toch weer op neer dat het om het geld te doen is niks milieu .
De wegen belasting bij de brandstof in dat is het perfecte systeem ,rij je niet betaal je ook niet en zuinig rijden leverd je direct meer op en de buitenlander die hier op vakantie of aan het werk is betaald dan ook mee.
Maar helaas door al dat gemelk bij de auto rijders is dat al niet meer te realiseren omdat we hier nu al nagenoeg net zoveel betalen als de landen waar dat wel zo is en die dus geen wegen belasting betalen .
Ze gaan het voorlopig niet veranderen alleen maar meer uitbuiten .
Genoeg geluld ,vreet me alleen maar op als ik er aan denk , gewoon stug door prutsen met onze hobby en alle sores even vergeten op zulke momenten.

Verstuurd vanaf mijn motorola one zoom met Tapatalk

Post Reply